DorpsGoed: uw mening over centrumvisie Den Dungen

Er is al jaren sprake van leegstand van een paar karakteristieke panden in de kom van Den Dungen. In diezelfde jaren drong DorpsGoed aan op actie richting college, maar tot nu toe zonder resultaat. Het plan “Centrumvisie Den Dungen” dat nu eindelijk in oktober in de raad komt, moet duidelijkheid geven over wat de gemeente met deze locaties kan gaan doen, maar ook er in het hele centrum van Den Dungen aan ontwikkelingen mogelijk zijn. U begrijpt een heel belangrijk plan, dat het karakter van het dorp sterk kan beïnvloeden.

Meer dan Blauwe Scholk en Grienselhof

Zoals gezegd, gaat de opgestelde centrumvisie niet alleen over de gemeentelijke eigendommen Blauwe Scholk en Grienselhof, ook allerlei andere zaken komen voorbij. Waar in het dorp zou je aan horeca kunnen denken, waar aan een plek voor een supermarkt, waar breiden we het dorp uit met woningen? Over veel van deze vragen hebben inwoners bij de totstandkoming van het plan al mogen meepraten, maar ondanks die interactie ligt er toch een plan dat tot nu toe weer veel schriftelijke reacties heeft opgeroepen.

Vragen of reageren?

Op woensdagavond 4 september om 19.30 uur stellen de raadsleden en andere leden van DorpsGoed u in de gelegenheid om vragen te stellen over dit plan. U kunt die avond ook uw reactie geven op deze centrumvisie. Voor DorpsGoed is het van belang om vóór de behandeling van dit plan goed op de hoogte te zijn van wat de inwoners van Den Dungen/Maaskantje hiervan vinden. Als uw vertegenwoordigers in de gemeenteraad, willen de raadsleden goed voorbereid zijn.

Waar moet u zijn?

Het gesprek over het Dungens centrum hoort plaats te vinden in het centrum. U vindt de leden van DorpsGoed die avond bij redelijk weer op het plein voor de Litserborg. DorpsGoed staat u graag te woord en/of hoort graag uw mening.