DorpsGoed op de koffie bij…Christel Heijmans

De afgelopen jaren maakte u op allerlei manieren kennis met DorpsGoed. U zag ze in het gemeentebestuur, u zag en hoorde ze als actieve raadsleden en u kwam hen ook tegen tijdens vele wijkbezoeken in uw dorp. Vanaf nu start Christel HeijmansDorpsGoed met een reeks interviews waarin u kennismaakt met individuele leden van de partij. Deze week: Christel Heijmans, nummer twintig op de kieslijst voor de verkiezingen van 21 maart a.s.
We zitten aan tafel bij Christel op het Grinsel in Den Dungen. “Ik ben geen geboren en getogen Dungense, maar woon hier al bijna twintig jaar met veel plezier en voel me hier bijzonder goed thuis”. Na haar opleiding Hotelmanagement heeft Christel onder andere in een groot drie sterrenhotel in Amsterdam, Kasteel Maurick en het Efteling Hotel gewerkt op de afdeling Front Office en Sales.

Actieve burger
“Na de komst van vier kinderen in drieënhalf jaar tijd werd de focus verlegd naar de verzorging en opvoeding van de kinderen. Met vier kinderen leer je een dorp en haar bewoners heel snel kennen” voegt Christel er lachend aan toe. Ze stapte enthousiast een aantal jaren in de redactie van het blad van peuterspeelzaal ‘t Drempeltje en de ouderraad van basisschool De Wegwijzer.

Twee jaar geleden werd samen met anderen de werkgroep Den Dungen in Kerstsfeer opgericht. We zorgden er niet alleen voor dat de kerstboom terugkwam op het plein, maar dat ook het dorp op diverse plekken werd versierd. Plus een nieuw evenement het Dungens Kerstfeestje werd bijgeschreven in de agenda van vele Dungenaren. “Het Dungens Kerstfeestje op het plein zorgt voor een heel fijn saamhorigheidsgevoel. “Dit jaar kwamen daar de zelfgemaakte kerstlantaarns en een mooi schaatsbaantje bij. Geweldig om al die kinderen te zien schaatsen!”

“Vorig jaar ben ik vrijwilligster van Litserborg geworden om daar actief activiteiten en evenementen te ontplooien. Een bierproeverij, pop-up escape rooms, foute bingo, vinyl avond en er komt nog veel meer!” Litserborg ligt mooi centraal aan een prachtig plein en heeft als dorpshuis de functie: een ontmoetingsplek voor jong en oud. “Dat gaat niet altijd vanzelf en als ik daar een steentje aan kan bijdragen, dan doe ik dat graag,” voegt ze enthousiast toe. “Den Dungen kan apetrots zijn op zo’n mooi dorpshuis.”

Burgerinitiatief
“Veel mensen zullen me ook kennen van burgerinitiatief Grienselhof. Sinds 2015 ben ik daar samen met Annette Jacobs met hart en ziel bezig om dat pand te behouden voor ons dorp. Dóódzonde dat het al zo lang leeg staat en er al vele vernielingen zijn geweest. En ondertussen staat De Blauwe Scholk ook al weer een hele tijd leeg. Het is als burger soms behoorlijk frustrerend dat dit zo lang moet duren. Sinds enige maanden voeren we constructieve gesprekken met de gemeente.”

DorpsGoed
“Wat mij in DorpsGoed aanspreekt, is dat het denkt vanuit de dorpen en haar bewoners. Elk dorp heeft zijn eigen identiteit en dat moet natuurlijk vooral zo blijven! Ik geloof in de kracht van de burgers zelf en ben ervan overtuigd dat je de dorpen veel beter en leefbaarder kunt maken in samenspraak met de burgers. DorpsGoed voor goede dorpen!”