DorpsGoed op de koffie bij … Casper Hoenderdos

De afgelopen jaren maakte u op allerlei manieren kennis met DorpsGoed. U zag ze in het gemeentebesIMG_5518tuur, u zag en hoorde ze als actieve raadsleden en u kwam hen ook tegen tijdens vele wijkbezoeken in uw dorp. Vanaf nu start DorpsGoed met een reeks interviews waarin u kennismaakt met individuele leden van de partij. Deze week: Casper Hoederdos, nummer twee op de kieslijst voor de verkiezingen van 21 Maart a.s.

Binnen aan de koffie bij Theetuin Het Aardrijk in Berlicum vertelt Casper dat hij en zijn gezin zo’n tien jaar geleden verhuisden van Gemonde naar deze plek vlak bij de Hoog Heide. Daar runnen ze al jaren de theetuin en op het terrein staat ook de Zorgmanege Het Paardrijk. Recreatie en toerisme is echt zijn ding, Casper: “Eerst ben ik jaren actief geweest als lid van het Groene Buiten. Het is mijn en de ambitie van DorpsGoed om onze mooie dorpen in onze gemeente in deze prachtige groene omgeving waarin we mogen wonen te verbeteren. Op die groene ruimte moeten we echt zuinig zijn.”

Actieve club

Op de vraag waarom hij lid is geworden van DorpsGoed antwoordt hij dat de plaatselijke partijen altijd al zijn voorkeur hadden, voorheen bij Lijst Gemonde en nu weer heel wat jaren bij DorpsGoed. “Wat mij aanstaat in DorpsGoed is dat er ruimte is voor veel ideeën en dat altijd voorop staat aandacht voor het leven en de mensen in onze dorpen. In deze club kom je mensen tegen die niet “aan politiek doen”, maar die heel actief zijn. Het zijn mensen “zonder flauwekul” die gewoon aan de slag willen: niet … , maar poetsen.”

DorpsGoed: een sterk verenigingsleven

Op de vraag waar hij in de eerste plaats aan denkt “DorpsGoed, voor goede dorpen”, antwoordt Casper dat hij aan het hechte verenigingsleven denkt. “Het creëren van goede dorpen betekent voor iedereen iets anders. Wat ik belangrijk vind, is dat er een sterk verenigingsleven is. Sterke verenigingen zijn sociale netwerken, waarbinnen mensen elkaar kennen. Zij zorgen ervoor dat mensen actief, gezond en fit blijven. De rol van verenigingen wordt nog te vaak onderschat. DorpsGoed ziet dat heel scherp.”

Nummer twee op kieslijst

Waar gaat Casper Hoenderdos als nummer twee op de lijst van DorpsGoed zich hard voor maken? “Allereerst ga ik niets alleen doen, dat doen we samen en vooral ook door burgers erbij te betrekken. Ik wil vooral graag dat we als gemeente ons groene gezicht beter laten zien. Daarnaast wil ik de belasting voor de mensen laag houden.” Tot slot geeft Casper nog een laatste boodschap mee: “Laat de mensen vooral naar de stembus gaan. Degenen op wie je stemt zijn mensen uit je eigen dorp. Gewone mensen die iets willen doen voor de inwoners die in de dorpen wonen. Als je dat ook belangrijk vind, ga dan stemmen op DorpsGoed en kies voor jouw dorp. Een goede opkomst bij de verkiezingen is het waard!”