DorpsGoed: monumenten duurzaam onderhouden

Bosscheweg_30_P1140251-53 (2)Onze dorpen hebben allemaal meerdere karakteristieke panden die het dorp een uniek aangezicht geven. Panden die een verhaal hebben en die met zorg onderhouden worden. Vaak zijn het dan ook rijksmonumenten of gemeentelijke monumenten.

Bewoners:
Dat de bewoners van zo’n pand het niet altijd makkelijk hebben als ze een dergelijk pand willen verbouwen, is een feit. Hoe zorg je voor hedendaags comfort in een pand dat zo lang geleden gebouwd is? En hoe zorg je dat het de uitstraling houdt die het pand uniek maakt?

Helpende hand:
DorpsGoed wil graag dat deze panden aantrekkelijk blijven om in te wonen. Daarom hebben we in de gemeentebegroting op laten nemen dat de gemeente geld uittrekt voor advisering over het duurzaam onderhouden van monumenten. Zo kunnen eigenaren van deze panden isoleren, verduurzamen en onderhouden met een gedegen advies.
Mariska Sturkenboom
Zo is een monumentaal pand niet alleen een verrijking van het straatbeeld van onze dorpen, maar heeft de eigenaar ook een prima pand om in te wonen. Zo zorgen we ervoor dat onze dorpen zich duurzaam ontwikkelen met oog voor onze unieke historie.

Meer weten over dit en andere onderwerpen? Kijk op www.facebook.com/dorpsgoed of neem contact op met m.sturkenboom@kpnmail.nl