DorpsGoed Ledendag: cultuur en historie in Boxtel en Gestel

De jaarlijkse Ledendag van DorpsGoed stond dit jaar in het teken van cultuur en historie, niet alleen in onze eigen gemeente, maar ook bij de buren!

In Boxtel zagen we, onder begeleiding van een enthousiaste gids, hoe bijzonder Ledendag 1kasteel Stapelen is: verschillende bouwstijlen naast en door elkaar die de tijdgeest weergeven waarin de verbouwingen plaats vonden. Stapelen is een sieraad voor Boxtel!

Ook de atelierroute in Den Dungen bezochten we. DorpsGoed werd uitgebreid ontvangen bij Henk Groenendaal. Zijn reconstructie van de Tuin de Lusten is een megaproject dat prachtig wordt. We leerden over schildertechnieken, waar Henk heel Europa voor doorgetrokken is om zich te laten informeren door deskundigen. We spraken over de symboliek op het schilderij en al die waanzinnige, prachtige en rare figuren die Jeroen Bosch heeft uitgebeeld. Henk, veel dank voor je verhaal en succes met je project in het Zwanenbroederhuis.

Ledendag

De organisatie bedanken we uiteraard voor een programma waarbij we Boxtel en Sint-Michielsgestel van een prachtige kant hebben gezien!