De rekening voor afval naar beneden, het kan!

Het ging al even los op Facebook: de tarieven voor afvalverwerking en ophalen zijn verhoogd voor 2022. Hoe meer restafval je aanbiedt, hoe meer je betaalt.

De vervuiler betaalt, zullen we maar zeggen.

“Dat klopt”, zegt Mariska Sturkenboom. “Het ophalen van restafval wordt duurder. En daar heeft de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel bewust voor gekozen. Het blijkt dat het restafval nog voor zo’n 40% uit GFT afval bestaat. Dat kun je vanaf 2022 gratis en vaker aanbieden. Dus als je al je GFT afval niet meer bij het restafval doet, hoef je het ook minder vaak aan de weg te zetten.”

Wat verandert er dan?

Mariska: “ GFT afval ophalen wordt gratis, plastic was al gratis, dus je betaalt alleen voor het legen van de grijze container. Dus als je afval al met 40% minder kan doordat je het GFT afval apart aanbiedt, zijn de kosten al lager dan voorheen. Het kost soms alleen wat meer moeite om het te scheiden. Maar de gemeente heeft bijvoorbeeld bakjes uitgedeeld die je in de keuken neer kunt zetten om het GFT afval in te doen voor je het in de groene container gooit. En als je nog geen bakje hebt, kun je die bij de gemeente halen. Dus nu is het aan alle inwoners om te laten zien dat we het kunnen: minder afval aanbieden.”

Wil je meer informatie over afval inzamelen in de gemeente Sint-Michielsgestel: Afvalinzameling in 2022 | Sint-Michielsgestel

Wil je hier over meepraten? Stuur een bericht naar Fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld