Buitenspelen in Beekveld.

9 juni was het buitenspeeldag. Het was geweldig weer om eens extra aandacht te besteden aan alle voordelen van het buitenspelen. Waarbij plezier toch echt bovenaan staat.

Binnen onze gemeente zijn er best veel plaatsen waar je kunt buitenspelen, dus toen DorpsGoed hoorde dat er een prachtige, groene veilige kinderrijke wijk is waar je helemaal niet lekker kunt buitenspelen, waren we verbaasd.

In de wijk Beekveld is veel beloofd met betrekking tot groen en veiligheid, maar nog niet veel gerealiseerd. Daar hebben we al eerder over geschreven: “Een aangenaam ruime en groene woonwijk?” Ammehoela! – Dorpsgoed

Ondertussen hebben we de wijk gevraagd wat de kinderen nou leuk zouden vinden om op de buitenspeeldag te doen. We kregen de mooiste speeltuinen en voorstellen toegestuurd. En wat hoog op het lijstje staat is gewoon een veldje waar kinderen veilig kunnen spelen.

De buurt heeft veel energie gestoken in contact met wethouder en projectontwikkelaar. Daar is niets uitgekomen. DorpsGoed gaat die contacten opnieuw leggen en oppakken, want je hele jeugd in een kinderrijke buurt wonen en niet fatsoenlijk buiten kunnen spelen, daarvoor ben je toch niet in Beekveld gaan wonen?

DorpsGoed gaat alle ideeën en tekeningen aanbieden aan de wethouder en hoopt zo dat de tekeningen het creatieve proces in het gemeentehuis op gang brengen.

Dank aan al die kinderen die iets moois gemaakt hebben, nu nog hopen dat de gemeente eindelijk stappen gaat zetten.

Wil je meepraten over de buitenspelen en de wijk Beekveld? Mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld