Binnensport straks buitengesloten?

In Berlicum wordt de nieuwbouw en uitbreiding van Sporthal de Run voor de zoveelste keer op de lange baan geschoven. Een tegenvaller in Berlicum voor alle binnensporters. Ook in Den Dungen hebben binnensportverenigingen het moeilijk: Een volleybalclub die op hoog niveau speelt in een sporthal die daar niet helemaal geschikt voor is en een basketbalvereniging die op 2 locaties alles aan de gang probeert te houden.

Mariska Sturkenboom: “we hebben regelmatig overleg met allerlei clubs en verenigingen in onze gemeente om te horen wat er speelt. We zien dat binnensportverenigingen het de laatste jaren al moeilijker hebben omdat huren omhoog gaan, bijdrage van de gemeente vaak lager wordt en er een gemis is aan sponsormogelijkheden en clubhuisopbrengsten. In een sporthal is geen eigen kantine voor de club en er is ook geen eigen plaats waar je sponsors reclame kunt laten maken. Dat scheelt echt in opbrengsten. Verder moet er per keer dat er gebruik van de zaal wordt gemaakt, afgerekend worden. Dat zijn enorme kostenposten waardoor bijvoorbeeld de contributie echt behoorlijk veel hoger is dan van de buitensporten.”

Wat stelt DorpsGoed voor?

Mariska: “De gemeente geeft geen subsidie meer voor het aantal leden bijvoorbeeld. Dat is jaren geleden al afgeschaft. Daarvoor in de plaats zouden we graag zien dat de gemeente meedenkt met de clubs. Dat is maatwerk. Zorg bijvoorbeeld dat er bespaard wordt op energie en waterkosten door de gebouwen duurzamer te maken. Dat kan met zonnepanelen, waterbesparing, LED verlichting, dat soort zaken. Dat kan de kosten per uur voor verhuur drukken en dat scheelt de binnensport clubs. We begrijpen dat er best wel gesprekken zijn tussen wethouder en sportverenigingen, maar dat er concreet nog niet zoveel gebeurd. Tijdens de raadsvergadering van 29 oktober heeft DorpsGoed hier aandacht voor gevraagd en we hopen dat het college ook tot actie komt nu.”

Meer weten? Kijk op www.DorpsGoed.nl of mail naar fractievoorzitter@dorpsGoed.nl