Armoede in Gestel, sinds 2017 ligt er geld op de plank!

‘Een nieuwe aanpak van armoede voor de gemeente Gestel’ stond er in het Brabants Dagblad. Gaat er dan eindelijk iets gebeuren? We hopen het zo. DorpsGoed vraagt al jaren aan de wethouder wat er nu gaat gebeuren met de Klijnsma (kent u haar nog) gelden. Al in 2017 is het eerste geld naar de gemeente gekomen en nog steeds is er heel weinig tot niets mee gebeurd.

Diny Pennings houdt zich al jaren via allerlei werkgroepen bezig met armoede in onze gemeente. Diny: “Wat treurig dat nu pas werk wordt gemaakt van armoedebeleid. Bint is al jaren werkzaam in onze gemeente, had dit echt niet eerder geregeld kunnen worden? Bijna elkaar jaar hebben we vanuit DorpsGoed dit soort suggesties gedaan, maar het college wilde anders. En al die tijd werden de kinderen waar het geld voor bestemd is, niet bereikt. Zo jammer en niet nodig!”

Wat ging er mis?

Diny: “De gemeente kreeg geld dat je niet zomaar kunt uitdelen. Je moet nadenken hoe je de mensen gaat bereiken waar het voor bedoeld is. Doordat het armoedebeleid in Gestel altijd een ondergeschoven kindje is, was er geen beleid dat hier voor zorgde. Ondanks aandringen, is er gewoon niet omgekeken naar deze groep kinderen. Gelukkig gaat er nu iets gebeuren, maar dat het vier jaar heeft moeten duren voordat er een werkwijze is bedacht is wel schrijnend.”

En nu?

Diny: “We hopen dat Bint de zaken goed oppakt, daar hebben we vertrouwen in. En dat nu eindelijk de kinderen geholpen worden die niet zomaar een fiets, een computer of schoolspullen kunnen kopen. We blijven in ieder geval volgen wat er me het geld gebeurd!”

Wil je meepraten? Stuur een bericht naar fractievoorzitter@DorpsGoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld