DorpsGoed: Creatief en Samen, daar gaan Christel en Annette voor!

Als het over Creatief en Samen gaat, dan ben je ze in Den Dungen zeker al eens tegengekomen: Annette Jacobs en Christel Heijmans. Annette heeft onder andere jarenlang TUF gerund, een artistiek onderkomen voor jonge kunstenaars. En Christel is betrokken bij veel activiteiten die in Den Dungen georganiseerd worden. Denk aan Den Dungen Dobbert en het mamacafé, maar ze is ook betrokken bij de restauratie van het kerkorgel in Den Dungen. Kortom, creatieve duizendpoten die niet stil zitten. 

Hoe komen jullie bij DorpsGoed terecht?

Annette: “mijn hele leven woon ik al in Den Dungen. Ik zie hoe het dorp verandert en dat moet natuurlijk ook. Wel hoop ik dat we die verandering samen kunnen doen. Het dorp leefbaar houden. Niet alleen met winkels en horeca, maar ook met creatieve mogelijkheden. We hebben daar best een aantal plekken voor waar dat kan en waarmee we ook het karakter van het dorp behouden. Dat vind ik belangrijk en DorpsGoed ook. DorpsGoed is goed voor de dorpen.”

Christel sluit aan bij de woorden van Annette: “DorpsGoed denkt vanuit de dorpen. Eerst met mensen overleggen wat ze willen en dan kijken of het kan. Vooral samen. Ik geloof in de kracht van een samenleving waarin we elkaar helpen, samen de handen uit de mouwen steken en onze verantwoordelijkheid nemen. Dan maak je dorpen leefbaarder. Niet alleen nu, maar vooral ook in de toekomst. Daar moeten we nu al voor aan de slag. DorpsGoed ziet dat ook zo.”

Wat zijn jullie wensen voor de komende jaren?

Annette: “ Ik zou graag willen dat we een aantal markante gebouwen in onze gemeente op een mooie manier weer hergebruiken. De Blauwe Scholk in Den Dungen bijvoorbeeld. De basis van dat gebouw is echt mooi en geeft ons dorp een gezicht. Met een goede invulling komt dat pand weer tot leven en wordt het een echt centrum. Ik zou het jammer vinden als ook dit wordt afgebroken. Dan gaan alle dorpen er hetzelfde uitzien.”

Christel: “Vanuit alle activiteiten die ik mee georganiseerd heb, heb ik zoveel mensen ontmoet. We hebben elkaar nodig. Dat wil ik niet alleen met allerlei activiteiten stimuleren, maar ook meer vorm geven in de gemeente. Daarom sta ik hoog op de lijst bij DorpsGoed. Ik wil graag in de gemeenteraad die stem zijn die zorgt dat we samen goed voor elkaar zorgen.”

Op 14, 15 en 16 maart kun je op Christel Heijmans en Annette Jacobs stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld