Waar rook is…

Donderdagavond 17 februari waren we in de raadszaal bij Meander met de gemeenteraad net gestart met het onderwerp Kentalis. Deze raadsvergadering zou er een besluit genomen worden over een visie die Kentalis voor het terrein heeft neergelegd. Het onderwerp is van groot belang voor Sint-Michielsgestel omdat er de kans komt woningen te bouwen op een plek vlakbij het centrum van Gestel.

Eerst dachten we nog dat er een aantal mensen buiten stond te roken. Maar de lucht werd steeds branderiger. Buiten was er niets te zien en de brandweer had ook nog geen melding gehad.

Uiteindelijk schorste de burgemeester de vergadering om uit te zoeken wat er was en of er geen brand in het pand was.

Na wat onderzoek bleek dat tijdens de vergadering ergens anders in het pand een cursus pottenbakken werd gegeven. De oven was al flink opgestookt. De afvoer werkte alleen niet goed. Het ventilatiesysteem van de Meander zorgde er voor dat de lucht uit de oven in de raadszaal terecht kwam. Dit was ook niet meer te stoppen. Er is besloten de vergadering een week later voort te zetten. Hopelijk komen we dan wel tot een besluit over Kentalis. En zo ben je ineens vroeg thuis op een donderdagavond.

Wordt vervolgd…

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld