Wat wilt u met de Meerse Plas?

De Meerse Plas was voorheen zo’n heerlijk strandje om vertoeven bij mooi weer. De laatste jaren is het echter minder aantrekkelijk geworden. Fractievoorzitter Mariska Sturkenboom: “Met het mooie weer van de afgelopen weken, vinden veel mensen het lekker om aan het water te liggen, het liefst vlak bij hun huis. De Meerse Plas, of het Dungens Gat, was altijd een fijne plek om naartoe te gaan. Maar omdat de gemeente slechts het minimale aan onderhoud doet en niemand zich er verder verantwoordelijk voor voelt, verloedert het beetje bij beetje en dat is erg jammer.”Mariska Sturkenboom

Ideeën
“Terwijl steeds als dit onderwerp ter sprake komt, er mensen zijn die ideeën hebben over deze plek. Het lijkt ons daarom een goed idee als we eens bekijken of er mensen zijn die serieus aan de slag willen met of bij de Meerse Plas. Daarom doet DorpsGoed de oproep om met ideeën te komen. Er zijn vast en zeker mensen die plannen hebben om het lekkere strandje bij de Meerse Plas te exploiteren of wellicht hebben ze andere ideeën,” aldus Mariska. Bij de gemeente liggen al jaren tekeningen van allerlei suggesties en plannen. Dat zijn plannen voor de exploitatie van het hele gebied, maar ook enkele van kleinschaliger plannen. Veel van die plannen bleken niet haalbaar om uitgevoerd te worden. Misschien dat nieuwe ideeën of door een andere aanpak te kiezen, toch haalbare plannen kunnen worden uitgevoerd.

Inwoners en gemeente samen
Mariska: “We zien wel meer initiatieven in onze gemeente ontstaan die inwoners samen met de gemeente oppakken. Dat zou hier ook kunnen. Als de gemeente zorgt dat het geld dat nu voor onderhoud gebruikt wordt, beschikbaar wordt gesteld voor een nieuw idee en burgers en ondernemers komen met een goed initiatief, dan moet er toch iets van te maken zijn? Een klein berichtje op de Facebookpagina van DorpsGoed gaf al heel veel reacties, dus wij zien echt wel bereidheid in onze gemeenschap.”

Meld je initiatief
Ben jij die vereniging, die ondernemer of bewoner die hierover een leuk idee heeft? We verzamelen die ideeën graag en zorgen dat de gemeente van deze plannen op de hoogte wordt gesteld. Wie weet wat er over een tijdje allemaal mogelijk is aan het  Dungens Gat!

Je kunt met ons in contact komen via www.facebook.com/dorpsgoed, www.dorpsgoed.nl of stuur een berichtje naar Mariska Sturkenboom: m.sturkenboom@kpnmail.nl.