Op hoge snelheid door Balkum en Mirroi

Een lang lint door Berlicum en Middelrode. Een weg die de snelste verbinding is tussen twee dorpen en waarlangs van oudsher de boerderijen en winkels gebouwd zijn. Lintbebouwing die handig was in tijden dat er nog geen auto’s waren.

De structuur van een dorp verander je niet zomaar. Het is ook wat het dorp het dorp maakt. Maar al die auto’s dwars door het dorp geeft wel problemen. Omwonenden vragen er al heel lang aandacht voor.

Het college heeft nu een visie gepresenteerd wat er met de weg van Berlicum naar Middelrode en verder moet gebeuren.

Wat staat er in die visie?

Diny Pennings: “Het college geeft de grove lijnen aan hoe zij over dit stuk weg denkt; onder andere ruimte voor fietsers en wandelaars, gefaseerd de knelpunten oplossen, ruimte voor groen en water en in samenspraak met de bewoners de weg verder inrichten.”

Klinkt goed!

“Ja”, zegt Diny, “het is een begin. Wat we nog wel zien is dat er nu direct niet iets gedaan wordt aan de weg. Het college heeft alleen aangegeven wat er zou kunnen. Nu moeten de plannen nog gemaakt worden wat er dan precies gaat gebeuren.”

Wat wil DorpsGoed?

Diny gaat door: “We zouden graag zien dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om een snelheidsbeperking van 30 km in te voeren in de bebouwde kom. Er is een wetsvoorstel aangenomen waardoor dit kan. Dat scheelt al heel veel snelheid en uitstoot. Daarnaast hopen we dat het college een wat actievere houding aanneemt. Want een visie is mooi, maar nu lijkt het alsof het college wacht op de omwonenden tot die met voorstellen komen voor er iets gaat gebeuren. Die mensen hebben in het verleden al heel concreet laten weten wat ze willen, we hopen dat het college daar ook nog eens naar kijkt en met de bewoners in gesprek gaat.”

Wil je hier iets over kwijt? Mail naar Diny Pennings: diny@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld