Miriam Cooijmans nieuwe fractievoorzitter DorpsGoed

Op 22 september stopt fractievoorzitter en boegbeeld Mariska Sturkenboom als raadslid voor DorpsGoed. Na 10 jaar tomeloze inzet voor de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel stopt zij om nieuwe kansen in haar baan aan te pakken. Haar opvolging Miriam Cooijmans staat al klaar. Mariska: “Ik kan echt met een gerust hart afscheid nemen, want bij DorpsGoed zijn nieuwe en enthousiaste mensen die volop ideeën en plannen hebben.”

Miriam Cooijmans zal op 22 september in de gemeenteraad worden geïnstalleerd. Op dit moment zet zij zich al in als steunfractielid voor DorpsGoed. Ze heeft er veel zin in om nu als raadslid deel te gaan nemen. Daarnaast neemt zij ook het stokje van fractievoorzitter over.

“Het is aan de fractie om een nieuwe fractievoorzitter te kiezen” licht Toine van Vught toe. “en we waren er eigenlijk al vrij snel uit!”. Christel Heijmans knikt instemmend “Miriam is jong, energiek én ambitieus. We hebben er samen alle vertrouwen in”. Miriam is enthousiast en dankbaar voor de geboden kans: “Samen met de fractie wil ik het lokale belang maximaal borgen.”

“Met mijn partner en 2 dochters woon ik in Den Dungen en weet ik hoe belangrijk fijn wonen is met alle generaties. Ik wil mij sterk maken voor leefbare dorpskernen. Voor jong én oud moet het in onze gemeente goed wonen zijn.” Miriam Cooijmans werkt als adviseur van de ondernemingsraden van Kentalis. “In de medezeggenschapsraad ervaar ik het belang om samen op te trekken. Dat wil ik graag meenemen in onze gemeenteraad!”

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld