Mariska Sturkenboom stopt als fractievoorzitter en raadslid in de gemeente Sint-Michielsgestel.

Mariska Sturkenboom stopt als fractievoorzitter en raadslid in de gemeente Sint-Michielsgestel. Bijna 10 jaar heeft zij in de gemeenteraad DorpsGoed vertegenwoordigd als raadslid, waarvan bijna 9 jaar als fractievoorzitter.

Mariska: “Met veel plezier heb ik me bijna 10 jaar ingezet voor een mooiere gemeente Sint-Michielsgestel. Nu is het tijd voor iets anders. Ik wil mij meer gaan richten op de kansen die zich op mijn werk aandienen. Raadslid ben ik met hart en ziel geweest en dan is er minder ruimte voor andere dingen die ik ook leuk en belangrijk vind.

Als partij hebben we steeds veel aandacht gevraagd voor de inbreng en inzet van alle mensen in de gemeente. Dat staat nu op de agenda als burgerparticipatie. Daar zijn we trots op. Maar DorpsGoed heeft ook altijd aandacht voor andere woonvormen gehad, wat nu door het college opgepakt wordt; tijdelijke woningen en woningsplitsing bijvoorbeeld.

Ik kan echt met een gerust hart afscheid nemen, want bij DorpsGoed zijn nieuwe en enthousiaste mensen die volop ideeën en plannen hebben.”

Riny Schakenraad (voorzitter): “Het is jammer dat Mariska er mee stopt. De afgelopen jaren is zij een bekend gezicht geworden in de Gestelse politiek. Zij heeft altijd op een positief-kritische wijze en met een constructieve houding politiek bedreven. Als je dit werk met zoveel inzet doet als Mariska, dan is er vaak geen tijd voor andere mooie uitdagingen. We begrijpen haar keuze om te stoppen en zijn haar enorm dankbaar voor haar inzet de afgelopen jaren.

We zijn erg blij dat Miriam Cooijmans straks het stokje zal overnemen als raadslid. Zij is zeer gemotiveerd en betrokken. Wij wensen haar veel succes en plezier in de gemeenteraad”. 

In de raadsvergadering van 22 september 2022 zal Miriam Cooijmans voor DorpsGoed geïnstalleerd worden als raadslid.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld