land- en waterbeheer

Op woensdag 19 oktober organiseert DorpsGoed een lezing over land- en waterbeheer in Litserborg Den Dungen om 20:30 uur. De lezing wordt gehouden door Gerard Smits.


Gerard Smits is bestuurder bij het Waterschapshuis met passie voor leidinggeven aan structurele verandering en ontwikkeling van organisaties en mensen. Een natuurlijk leider met visie, strategisch sterk en zeer succesvol in het creëren van integraal werkende teams om van innovatie en transformatie een succes te maken. Als teamplayer en coach sterk in het bouwen van een organisatie waarin mensen met veel plezier presteren en vanuit ‘omdenken’ uitdagingen van klanten oplossen/invullen. 

 “De watersector in Nederland staat voor complexe uitdagingen op het gebied van land- en waterbeheer als gevolg van extremer weer en een toenemende druk op land- en watergebruik en waterkwaliteit. Toekomstige weerbaarheid vraagt een robuuste inrichting van het (water)systeem en een flexibel oppervlakte- en grondwaterbeheer. Hierbij speelt ook de waterkwaliteit een steeds grotere rol.” licht Gerard toe. “Continu inzicht in de actuele en verwachte condities is nodig om vroegtijdig risico’s af te wegen en maatregelen te nemen, op lokale, regionale en landelijke schaal. Hierbij spelen simulatiemodellen, beslissingsondersteunende systemen en ontwikkelingen op het gebied van datascience en Digital Twins een belangrijke rol. Beschikbaarheid van data is voor de gehele watersector essentieel voor een datagedreven manier van werken, organisatie en besluitvorming.” 

Aanmelding is niet nodig. U bent van harte welkom.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld