Bouwen op een inbreidingslocatie op het Grinsel

Er wordt al tientallen jaren gesproken over het bouwen op een
inbreidingslocatie op het Grinsel. Een bosrijk nauwelijks bebouwd stukje
in het centrum van Den Dungen. Gelegen tussen het Grinsel, Monseigneur
Godschalkstraat en Jonkheer van Rijckevorselstraat. De plek waar vroeger
ook de brandweerkazerne stond. In al die jaren is er veel over gesproken
en zijn er plannen gemaakt. Maar van die plannen is niets terecht
gekomen.

In 2019 is toegezegd aan de buurt dat zij geïnformeerd zou worden over de ontwikkelingen met betrekking tot de inbreiding. Maar nu moesten omwonenden uit de krant vernemen dat er alvast begonnen wordt met de sloop van een oud bedrijfsgebouw. Het openen van de grondexploitatie stond afgelopen week op de agenda van de gemeenteraad. Er is nog weinig bekend over het vervolg en wat er precies gebouwd gaat worden. 

Hoewel er op papier voor dit dossier misschien nu nog niet veel gebeurt, zorgt het openen van de grondexploitatie en de berichtgeving in de krant voor onrust bij de betrokkenen. Zij willen weten wat de impact is op hun leefomgeving.  Wat voor woningen komen er, hoeveel en hoe groot? Wat betekent dit voor de ontsluitingswegen? En wat gebeurt er met die mooie grote bomen?

Hier is aandacht voor gevraagd door de gemeenteraad. De wethouder heeft toegezegd dat er binnenkort een brief naar de omwonenden komt met uitleg over het proces. 
DorpsGoed is voor het bouwen van woningen op deze locatie en is dan ook benieuwd wat de plannen zijn en wanneer ze tot uitvoer komen. Het vroegtijdig betrekken van alle omwonenden is hierbij een kernpunt. DorpsGoed zal hier nadrukkelijk aandacht voor blijven vragen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld