De Raadskamer, parkeren blijft een probleem

Het stond al in het Brabants Dagblad deze week: Het zal nog wel even groen blijven in het centrum van Gestel. De Raad van State heeft een uitspraak gedaan over de bezwaren die er zijn tegen het gedeelte van het centrumplan dat de Raadskamer gaat heten. Een stuk uit het persbericht van de gemeente:

“Omwonenden zijn tegen de uitspraak van de rechtbank over parkeren in hoger beroep gegaan. Hierover oordeelt de Raad van State dat voor de aanleg van de –inpandige- parkeerplaatsen van de appartementen een nieuw besluit genomen moet worden. Deze parkeergarage past namelijk niet binnen het bestemmingsplan, maar moet via een aparte vergunning aangevraagd worden. Daarnaast heeft de Raad van State de gemeente opgedragen om het aantal aan te leggen parkeerplaatsen te toetsen aan de parkeernormen uit de paraplunota parkeren. Daardoor is er nog geen inhoudelijke uitspraak gedaan over de totale parkeerbalans in het centrum.

De Raad van State geeft de gemeente de gelegenheid om deze twee formele gebreken in de vergunning te herstellen. Binnen 8 weken moet de gemeente een nieuw besluit nemen. Tegen dit besluit is vervolgens beroep mogelijk bij de Raad van State.”

Het gaat inderdaad dus nog even duren voor er begonnen kan worden met de bouw. De gemeente moet hard aan het werk, over 8 weken moet er bekeken zijn of het parkeerplan dat bij de Raadskamer is gemaakt, past bij het beleid van de gemeente. Nu maar hopen dat het zo is en dat we snel door kunnen. Want groen in het centrum is helemaal niet verkeerd, maar het zou mooi zijn als alle bouwactiviteiten eens klaar zijn en we volop gebruik kunnen maken van het centrum!

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld