Beekvliet Boerderij wat gebeurt er nu?

De Beekvlietboerderij gaat ruimte maken voor woningbouw. Of nee, toch niet.

Verbaasd las DorpsGoed in de krant dat er plannen zijn bij de Heemkundevereniging om de Beekvlietboerderij te kopen. In het verleden waren er meer gegadigden, maar die werden door het college meteen de deur gewezen, want die konden het toch niet betalen of wilden er niet ontwikkelen.

We vragen ons af waarom deze clubs zich niet thuis voelen in de Meander

Toine

Toine van Vught hierover: “We zijn verbaasd, dat dit soort gesprekken nu wel kunnen, maar dat er voorheen door het college met argusogen naar andere initiatieven werd gekeken. Die kregen nauwelijks kans om hun plannen voor te leggen. De gemeenteraad heeft in het verleden namelijk een taakstelling op het pand gezet.”

Hoezo een taakstelling?

Toine legt uit: “Er moet een minimale opbrengst van dit pand of de grond komen. Daardoor kon de kledingbank bijvoorbeeld niet door gaan. We zijn benieuwd naar het voorstel van de Heemkundevereniging en de Veteranen.”

Mooi toch als zo’n markant pand blijft bestaan?

Toine: “Het is zeker een bijzonder pand. Maar we maken ons bij DorpsGoed nog wel zorgen om al die verenigingen die een eigen pand kopen of huren. Er is heel hard gewerkt om zoveel mogelijk verenigingen hun activiteiten in de Meander te laten doen, maar blijkbaar kunnen de Seniorenvereniging, de Veteranen en de Heemkunde vereniging Heerlijkheid Herlaer daar niet of niet goed terecht. Terwijl de jongeren bijvoorbeeld wel persé naar de Meander moesten.

Zeker in deze tijden is het voor de Meander al moeilijk genoeg om de exploitatie rond te krijgen en als veel clubs dan toch ergens anders zitten, wordt dat nog moeilijker.”

En wat nu?

Toine: “We vragen ons af waarom deze clubs zich niet thuis voelen in de Meander. Moet er iets anders waardoor zij wel in de Meander willen komen? Nu de Meander iets meer dan een jaar open is, zou dat nog eens goed zijn om te onderzoeken.”

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met DorpsGoed.

Kijk op www.dorpsgoed.nl of stuur je bericht naar toine@dorpsgoed.nl