DorpsGoed: De jeugd heeft de toekomst en bepaalt die zelf!

De jongeren van DorpsGoed hebben er zin, de toekomst. Zeker nu veel maatregelen rond Corona afgebouwd worden, lonkt school, werk en vrijheid.

Liselot, Mathijs en Jasper, in de politiek, waarom?

Liselot Coppens: “ik merk dat een aantal dingen in het dorp en de gemeente best anders kunnen. En dat kun je soms veranderen in de politiek. Vooral omdat er niet zoveel jongeren aan politiek en dat soort dingen doen, worden we vaak niet gehoord. En dat wil ik veranderen”.

Mathijs Mol: “Tijdens de coronatijd, die al best lang duurt, hebben jongeren het zwaar gehad. We hebben veel dingen niet kunnen doen. Dat is voor even niet erg, maar het duurt nu wel lang. We moeten jongeren die daardoor in de knel komen echt helpen.”

Jasper Mol vult aan: “Er stond van alles stil en veel jongeren zijn uitgevallen op school. Studeren is echt anders en op kamers wonen was eenzaam de afgelopen jaren. Maar ook het verplicht thuiszitten past niet bij veel jongeren.”

Wat moet er gebeuren?

Jasper: ”Wat ons betreft zorgt de gemeente extra goed voor haar jongeren. Dat we beter kijken wat zij nodig hebben en willen.”

Liselot vult aan: “En binnen DorpsGoed gaan we met de jongeren aan de slag. Maar ook buiten DorpsGoed. Een soort jongerenraad. We bekijken de onderwerpen die langskomen in de politiek vanuit de jongeren. Dus zoiets als woningbouwprojecten, dan kijken we of er ook voor jongeren wordt gebouwd. Maar ook bij zorg en armoede kijken we of er genoeg rekening gehouden wordt met jongeren. Dat kunnen we misschien verder doortrekken dan alleen binnen de partij, dat kan ook echt in een raad. We zijn nog aan het uitwerken hoe we dat verder gaan doen.”

Een jongerenraad komt op voor de belangen van jongeren?

“Ja”, zegt Liselot, wij zijn de toekomst. Straks is de oudere generatie van ons afhankelijk om voor hen te zorgen. Dus het is goed als we nu al met de toekomst aan de slag gaan en zorgen dat we in de buurt kunnen wonen bijvoorbeeld.”

Mathijs: “Dat wordt nu lastig. De uitzichtloosheid van geen huis kunnen betalen als je nu studeert of werkt doet echt wat met je. Dat moeten we niet onderschatten.”

Jasper: “Het zou zo jammer zijn als jongeren de moed al opgeven voordat de toekomst begonnen is. Daarom moeten we ons laten horen in de politiek en zorgen dat de toekomst er voor meer jongeren zonnig uitziet!”

Op 14, 15 en 16 maart kun je op Liselot, Jasper en Mathijs stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.www.DorpsGoed.nl.

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld