Verkeer, woningbouw en duurzaamheid bij Lokaal 7.

De campagne is begonnen!

Anders dan andere jaren is de verkiezingscampagne niet buiten op straat, maar vooral online, digitaal en met folders. Hoewel DorpsGoed al jaren online en via de Brug iedereen op de hoogte houdt van wat er in de politiek en vooral op straat gebeurt, doen we dat nu nog wat intensiever.

En zo schoof lijsttrekker Mariska Sturkenboom aan bij Lokaal 7 om nog eens uit te leggen waar DorpsGoed voor staat in de Gestelse politiek. Je kunt het terugluisteren via deze link: https://www.lokaal7.nl/gemist/uitzendinggemist/html5/default.php

Hieronder een samenvatting:

Duurzaamheid

Mariska Sturkenboom: “Bij lokaal 7 heb ik verteld hoe wij staan tegenover duurzaamheid. Wat DorpsGoed betreft zorgen we er eerst voor dat we zo min mogelijk energie verbruiken. Alles wat niet gebruikt wordt, hoeft ook niet opgewekt te worden. Dat is de start. Dan zorgen dat zoveel mogelijk zonnepanelen in bebouwde stukken van onze gemeente komen. Dus op daken van particulieren, bedrijven en gemeentelijk vastgoed. Daarnaast vinden we dat alle bedrijven in onze gemeente moeten zorgen voor alternatieve energie opwekking voor hun bedrijfsvoering. Als laatste kunnen we dan nog in agrarisch gebied wat zonnepanelen leggen. Maar dat heeft zeker niet de eerste voorkeur.”

Woningbouw

Mariska: ”We vinden bij DorpsGoed dat het wel wat creatiever kan. Er worden nog steeds veel eengezinswoningen gebouwd. Daar is echt minder behoefte aan, er komen steeds meer kleinere huishoudens. Daar moeten we naar toe. Dus laten we daar op inzetten en die bouwprojecten zo snel mogelijk realiseren. Anders heeft onze gemeente geen toekomst als het gaat om een goede mix van jong en oud die in onze dorpen woont.”

Samen

Mariska: “Samen klinkt heel logisch, maar we merkten de afgelopen jaren dat het huidige college samen heel moeilijk vindt. Samen praten is niet alleen de ander informeren, maar ook luisteren naar wat die ander zegt. Bij verkeer en woningbouw is het belangrijk dat je weet wat er in de buurt speelt. Dat gaat nog steeds vaak fout. DorpsGoed wil dat echt anders de komende jaren. We hebben uitdagingen genoeg waar bestuur en inwoner elkaar veel tegenkomen, dus laten we samen aan het werk gaan!”

Tot slot

Mariska: “Als laatste heb ik de oproep gedaan echt te gaan stemmen op 14, 15 en 16 maart. De gemeente heeft veel meer invloed op je leven dan de rijksoverheid. Voor wonen, zorg en omgeving ben je afhankelijk van je gemeente. Dus ga stemmen!”

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld