Extra geld voor versnellen woningbouw bij de Huif

Deze week kwam het bericht dat de gemeente 30.000,- subsidie heeft gekregen van de provincie om woningbouw aan te jagen. Dat geld wordt gebruikt voor een specifiek project, in dit geval voor de woningbouw bij de Huif.

De gemeente heeft zo mogelijkheden om extra mensen in te huren om dit traject te versnellen.

Vanuit DorpsGoed zijn we heel benieuwd wat dat gaat opleveren. Vier jaar geleden is er namelijk al een keer 400.000,- beschikbaar gesteld door de gemeenteraad om ditzelfde te doen. Dat geld was bedoeld om op elke afdeling net wat extra mensen te zetten die zich bezighouden met het afhandelen van alle administratieve en vergunningszaken rondom woningbouw. Bij navraag over de besteding van de gelden, bleek er een projectleider te zijn ingehuurd. Meer was niet duidelijk. We hebben wel geconstateerd dat woningen niet sneller gebouwd of opgeleverd zijn.

We hopen, doordat dit geld voor 1 project beschikbaar komt, dat dit nu wel werkt. We gunnen namelijk onze inwoners de mogelijkheid om in een passend huis te wonen.

De gemeente heeft nu alle kans om ook het werk van de Buren van de Huif voort te zetten. De Buren van de Huif hebben namelijk zoveel goede input gegeven voor een mooie wijk, dat dat ook beloond mag worden met een snelle, goede realisatie.

Meepraten? Mail naar fractievoorzitter@dorpsgoed.nl

Altijd op de hoogte zijn? Meld je aan voor onze nieuwbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

* verplicht veld