DorpsGoed en Diny Pennings: sturen of gestuurd worden?
Naam: Diny Pennings
Leeftijd: 57 jaar
Getrouwd met Hans Pennings en moeder van vier kinderen
Vanaf 1984 woonachtig in Den Dungen
Ervaring: 20 jaar in de zorgsector en 10 jaar horeca;
42 jaar in het vrijwilligerswerk;
10 jaar politiek actief, waarvan 8 jaar als raadslid en
vanaf 10 maart weer raadslid namens DorpsGoed in Sint-Michielsgestel
Mijn motto: ik moet niets.
Met bovenstaande ingrediënten, “moet” ik dus eigenlijk heel veel: echtgenote, moeder, huisvrouw, zorgverlener, politiek bewust, luisteren naar burgers, problemen analyseren en oplossingen zoeken. Waarom ik dat allemaal doe? Voor mij is motivatie heel belangrijk. Zonder motivatie kun je niet veel, met motivatie kun je veel. Iets wat je graag doet, kost geen moeite. Dit is de energie, die een vrijwilliger heeft om iets voor de club of vereniging te doen zonder dat hij of zij ervoor betaald wordt.
Zo sta je dus het ene moment aan het stuur als raadslid en/of bestuurder en het andere moment word je gestuurd door wat mensen uit het dorp van je vragen. Veel hangt samen met de verantwoordelijkheid die je bij jezelf of bij de ander neerlegt. Welke ruimte is er om te handelen als bestuurder en welke ruimte biedt wet en regelgeving?
Sturen of gestuurd worden? Een doel bereiken kun je niet alleen, je hebt de bereidheid van anderen nodig en goede communicatie is vaak een belangrijke voorwaarde. Iets opleggen geeft weerstand, maar als we ons bewust zijn van het nut en noodzaak worden er meer schouders onder gezet worden en kun je je doel te bereiken.
Ik zit in het bestuur van onze gemeente en u kunt meesturen. Laat weten wat u belangrijk vindt in onze gemeente, ik hoor het graag!
Contact? dinypenningsb@gmail.com of kom op onze volgende achterbanvergadering in De Litserborg, op 6 april bent u om 20.00 uur welkom.