Ledendag 2016

Elk jaar organiseert de lokale politieke partij, DorpsGoed, voor haar leden een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje en een cultureel uitje.
Uit het culturele aanbod werd gekozen voor de Stegentocht door een gedeelte van het centrum van ‘s-Hertogenbosch.
De ledendag begon met een Brabantse koffietafel, geheel verzorgd door Cor en Rini Schakenraad, in de warme Septemberzon op het terras achter hun woning.
In de middag togen we op de fiets naar ‘s-Hertogenbosch en startte onze wandeling bij de Sint Cathrienkerk, alwaar de gids van de Vriendenkring uit ‘s-Hertogenbosch ons opwachtte.
Deze Jos de Bakker leidde de leden van DorpsGoed  door allerlei kleine straatjes, steegjes, pleintjes en pittoreske plaatsjes in de binnenstad.  Het verhaal van Jos was zo boeiend dat we ver over de geplande tijd heen gingen. Hij kon blijven praten over de geschiedenis van deze mooie stad, zo dicht bij onze gemeente.
Waardevolle items van deze Stegentocht waren met name de betrokkenheid van burgers in de stad, die bijeen wonen en samen de zorg en verantwoording dragen voor hun leefomgeving. Het samen recreëren in de nabij gelegen plantsoenen en het bewaken van de sociale veiligheid zodat hun kinderen fijn buiten kunnen spelen.
De geschiedenis van de stad, kwam mooi in de verhalen van Jos naar voren: de oprichters van bepaalde woonblokken, die veel gedaan hadden voor het behoud van oude wijken en veel aandacht besteed hadden aan renovatie. Deze stegentocht geeft een ander beeld van hoe de stad eruit ziet achter de “muurtjes”.
De ledendag werd afgesloten met een borreltje bij de familie Pennings om nog eens gezellig na te buurten.Groet, diny
DSC05500DSC05492DSC05463DSC05482
DSC05486
DSC05476DSC05497