Maaskantje beweegt!

Eén van de centrale plaatsen in Maaskantje is het schoolplein rond de Wegwijzer. Dat het plein door veel kinderen als speelplein gebruikt wordt, tijdens en na schooltijd, is al jaren zo. De scholen in de gemeente Sint-Michielsgestel zijn zich al lang bewust van hun functie buiten de leeftijdsgroepen van kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Niet voor niets worden scholen educatieve clusters en kindcentra. Ook de Wegwijzer is zich aan het verbreden en wordt een kindcentrum voor kinderen tussen 0 en 12 jaar. Er wordt bijvoorbeeld samengewerkt met kinderdagverblijf Blij.

Levendig speelplein

In die ontwikkeling past een nieuwe speelomgeving. Een plaats die veilig en uitdagend is voor alle leeftijden: babies, peuters, schoolgaande kinderen, jongeren, maar ook ouderen. Door het terrein opnieuw in te richten kan er een speel- en beweegeiland ontstaan dat niet alleen voor de allerkleinsten leuk is, maar voor elke inwoner van Maaskantje. Met een beweegtuin incl.  een sportveldje, bijvoorbeeld een jeu de boulesbaan, een ‘chillhoek’ en speel- en fitnesstoestellen is zo’n vernieuwde locatie voor elke leeftijdsgroep aantrekkelijk. Enthousiaste mensen van de Wegwijzer hebben een plan gemaakt waarin dit allemaal samenkomt. Er is nagedacht over de functie van het gebouw en de omgeving. De buurt is betrokken bij de plannen. Jongeren die nu al gebruik maken van het plein zijn benaderd, maar vooral de kinderen op school zijn actief in het bedenken van wat er moet komen. Kortom er wordt samen gewerkt om er iets moois van te maken.

Brabantse Dorpen Derby

Dat dit beweegplein leeft en een bijzonder initiatief is, blijkt wel uit de prijs die al gewonnen is bij de Brabantse Dorpen Derby. Met € 10.000,- wordt een mooie start gemaakt, maar de hoofdprijs van € 25.000,- euro is ook nog te winnen. Vanaf 30 maart kan er gestemd worden op de site van de Brabantse Dorpen Derby.  De gemeente speelt bij dit in initiatief een rol op de achtergrond, maar wel een cruciale rol. Dat heeft natuurlijk te maken met gemeentegrond die gebruikt gaat worden. DorpsGoed ondersteunt het beweegeiland door actief een bijdrage te leveren en mee te helpen dit voor elkaar te krijgen. Communicatie met alle betrokkenen is daarbij erg van belang. Heeft u een mening over dit plan? Laat het ons weten! We gaan graag met u in gesprek.

Voor meer informatie, vragen en opmerkingen: m.sturkenboom@kpnmail.nl