Ben Leenen stopt als wethouder

Ben Leenen
Met ingang van 1 januari 2013 stopt Ben Leenen als wethouder van de gemeente Sint-Michielsgestel. Vanaf die datum is hij werkzaam als directeur van de havo/vwo-vestiging van het Merletcollege in Cuijk. Al sinds zijn aantreden als wethouder in 2006 gaf hij te kennen in de toekomst terug te willen keren in het onderwijs

 Zijn besluit om nu al te stoppen als wethouder is geen eenvoudige geweest: elke dag vervulde hij met veel enthousiasme en energie zijn functie als wethouder. “Zoals het me in 2006 ook zwaar viel het Sint-Janslyceum te verlaten, vind ik het nu ook moeilijk om afscheid te nemen van deze prachtige functie en al die mensen met wie ik samenwerk,” aldus Ben Leenen. Omdat hij voor zichzelf al besloten had, dat hij het wethouderschap in ieder geval tot twee keer vier jaar zou beperken (tot 2014), was hij zich met ingang van dit jaar al aan het oriënteren op de terugkeer in het voortgezet onderwijs. De vacature op het Merlet in Cuijk vond hij dusdanig aantrekkelijk, dat hij de stoute schoenen aantrok en reageerde. Hij is blij met de kans die hij krijgt op het Merlet in Cuijk, maar het vertrek uit Sint-Michielsgestel vindt hij moeilijk. Ben Leenen: “Hoewel we in bestuurlijk roerige tijden leven, weet ik dat ik met vertrouwen weg kan gaan. Zowel ambtelijk, als bestuurlijk hebben we de kwaliteit in huis om mijn vertrek op te vangen. Bovendien weet ik dat er goede opvolging is voor mij binnen DorpsGoed.”